Disse overvejelser skal man gøre, hvis man rejser med børn

Har I endelig fundet et hul i kalenderen, hvor hele familien kan tage med ud at rejse og slippe for den danske kulde? Så er der mange overvejelser, som I skal gøre jer inden afrejse. Vi guider til, hvilke der er de vigtigste.

 

Uanset hvor I ender med at tage hen skal I gøre op med jer selv om, hvilken rejseform I ønsker at gøre brug af.

Hvis I beslutter jer for at tage på en kør-selv-ferie er der en række ting, som man skal have styr på inden afrejse. Naturligvis skal bilen have det lovpligtige eftersyn. Derudover er det klogt at svinge bilen forbi en mekaniker, så man ikke står på en ukendt motorvej med en bil, som ikke vil starte. Når børnene begynder at beklage sig over den lange køretur, kan man hive en såkaldt ”rejse gave” frem. En rejse gave er en gave, som har til formål at skulle underholde børnene. En god rejse gave behøver ikke at være en dyr en af slagsen. Tværtimod. Nogen af de bedste rejse gaver er for eksempel en malebog, et blad eller spillekort. Er I to om at køre, så kan I med fordel også give rejsegaver til hinanden. Drops garn og en god bog er altid gode gaver, og kan være med til at få den lange tur til at føles kortere. En fordel ved at vælge bilen som rejseform er, at man selv bestemmer, hvilken musik man vil spille og hvornår man trænger til at strække benene.

 

Hvis I derimod vælger at flyve til jeres destination, er der andre råd, som man med fordel kan følges. Hvis I vælger at flyve, så er det en god idé at booke flybilletter i god tid, på den måde får man fat i de billige flybilletter. Når i booker billetter skal I sørge for, at I har sæder ved siden af hinanden. Hvis I rejser med spædbørn, er det en god idé at høre flyselskabet om det er muligt at få en babyseng til at hænge foran jeres sæder. Fordelen ved at flyve er, at rejsetiden i den grad er forkortet, hvis man sammenligner med en kør-selv rejseform. Ydermere kan man gå lidt rundt, når man flyver, hvilket gør, at man ikke lige så nemt bliver rastløs. Når skal man ud at flyve er det vigtigt, at alle medlemmer af familien har et pas. Desuden skal passet selvfølgelig ikke være udgået, så sørg for at tjekke i god tid om passet er udløbet eller ej. På den måde er der tid til at bestille et nyt, hvis det er udløbet. Desuden er der en række destinationer, som kræver, at turisters pas ikke er tæt på at udløbe. Det er derfor en god fingerregel, at ens pas skal holde i minimum et halvt år efter afrejse.

 

Når I rejser med børn er der mange ting, som skal medbringes. Det er især vigtigt at have vådservietter på sig på alle tidspunkter, så hvis uheldet er ude, er man ikke helt hjælpeløs. Desuden er det meget normalt, at børn sviner meget. Så sørg for at pakke rigeligt med tøj. Hvis I ikke har mulighed for at vaske tøj på jeres rejse, kan det være en god idé at medbringe dækkeservietter, så børnenes tøj holder sig bare lidt rent. Apropos tøj så er det vigtigt at medbringe tøj til al slags vejr. Hvis det så skulle ske, at det regner en dag på jeres ferie, så har I stadig mulighed for at tage ud og lave eller se noget – hvis I altså har husket hele familiens regntøj.