Travia.dk – Find billige flybilletter i Danmark

Læs hvordan du finder billige billetter til din næste rejse

Blog

Regler for visum til Rusland

Rusland virker ikke til at være ret langt væk, og det kan virke som en nem og spændende destination. Hvis du gerne vil til Rusland, så skal du have et visum til Rusland, og der er utrolig mange forbehold og regler, som du skal tage højde for. Det er ikke ligetil, så det er en god ide at tjekke op på det i god tid, inden du rejser. Her kan du læse nogle af reglerne, så du så småt begynder at blive klar over omfanget af processen i at skaffe dig det rigtige visum til Rusland. Det er gjort så overskueligt, som overhovedet muligt. Juridiske regler er ofte tunge at komme igennem, men her er det gjort med et lettilgængeligt sprog, så det ikke skal være en større opgave end højest nødvendigt.

Turistvisum til ferien

Hvis du blot skal på ferie i Rusland, så er det tilstrækkeligt med et turistvisum. Hvis du skal opnå dette visum, så gælder det, at du skal have minimum to tomme sider i dit pas. Dit pas skal derudover være gyldigt hele seks måneder efter din hjemrejse fra landet. Derudover skal du sende ét pasfoto, der er underskrevet på bagsiden, og to ansøgningsformularer, der er udfyldt og underskrevet.

Der er desuden forskellige regler, alt efter om du rejser alene eller i gruppe. Det kan du altid tjekke op på, alt efter hvordan du planlægger at rejse.

Business enkelt-, dobbelt- og multi-indrejsevisum til de arbejdsrelaterede

Når du skal til Rusland som forretningsrejsende, så er der selvfølgelig også nogle regler, du skal tage højde for, hvis du skal have et visum. Dog er det ikke meget mere omstændigt, end hvis du blot skulle på en ferie.

Her gælder der egentlig de samme regler, som hvis du skal have i et turistvisum. Dog er der tilføjet, at hvis du skal på et ophold, der varer længere end 3 måneder, så skal du kunne fremvise HIV test påkrævet. Derudover skal du have en officiel invitation fra en organisation. Denne skal være autoriseret til at invitere forretningsforbindelser til Rusland.

Kom i gang i god tid

Måske lyder kravene ikke så overvældende igen, men det ville være utrolig ærgerligt, hvis du ikke kom afsted, fordi du var for sent ude med at bestille dit visum. Derfor er det altid en god ide at få søgt i god tid, så der ikke bliver problemer. Det er set før, at folk et nået datoen for afrejse, uden at de har fået styr på deres visum. Det er penge lige ud ad vinduet, hvis du allerede har booket hotel og købt en flybillet.

Din rejse vil uden tvivl blive utrolig spændende. Der er så mange spændende ting at se i Rusland, så du kan begynde at glæde dig allerede nu. Det er fantastisk arkitektur og historiske destinationer, som du sent vil glemme, at du har fået set med egne øjne. de ter et land, som få får besøgt, så det vil berigende at få den oplevelse med dig i livet.