Travia.dk – Find billige flybilletter i Danmark

Læs hvordan du finder billige billetter til din næste rejse

Blog

Find den bedste rejse

Elsker du at være aktiv, og kan du ikke få nok af den friske moder natur? Er du typen, der er søstærk og en vaskeægte vandhund? Kan du ikke vente med at komme ud til havet til sommer og sejle ud på bølgen blå i din kajak? Uanset om du er garvet kajakroer og har haft en kajak i mange år, eller du lige har fået sans for kajaksejlads og skal påbegynde vandsportseventyret inden for den nærmeste fremtid, er der visse forberedelser og forbehold, du bør gøre dig, inden du hopper i kajakken.

Kajakroning er en disciplin, der kræver øvelse, fysiske kræfter og ikke mindst det rette udstyr, hvis du vil have succesfulde kajakoplevelser i bagagen. Dette kan dog være nemmere sagt end gjort. For hvad ligger der egentlig i ”det rette kajakudstyr”? Og hvad kan du med fordel være opmærksom på, når du skal investere i udstyret? Læs med nedenfor, hvor vi laver nogle centrale nedslag, der kan guide dig godt på vej, så du bogstaveligt talt bliver klædt godt på til kajakturen.

Få det grundlæggende udstyr på plads – et spørgsmål om behov og komfort

Der er nogle helt basale og grundlæggende typer udstyr, som du nødvendigvis skal have på plads, før du kan lægge fra kaj. Det drejer sig blandt andet om dit valg af:

  • Kajak (overvej model, størrelse, materialer og lignende)
  • Pagaj (overvej type, materiale, vægt og lignende)
  • Sæde (overvej højde, samt hvilken rygstøtte og grad af komfort du har brug for)
  • Fodtøj og våddragt (overvej dine behov i forhold til beklædning)
  • Eventuelt anker (overvej, om du har brug for at kunne ligge fast/stille på havet)
  • Diverse sikkerhedsudstyr.

Ovenstående liste er ikke nødvendigvis udtømmende, men skal læses som en lille inspirationstjekliste til, hvad du som minimum bør have styr på. Når det så er sagt, er det afgørende for dine valg, at du tager 100% udgangspunkt i dine individuelle behov, præferencer og komfortkrav. Det er din kajakoplevelse og dermed også ultimativt din krop, du skal lytte til. Brug kroppen og dine personlige behov som målingsparameter, når du vælger det basale udstyr.

<

Når du tager på (kajak)tur, kan det hurtigt komme til at fylde meget i bilen med alt det udstyr.

Derfor kan det være et godt råd at investere i en tagboks, så du nemt og praktisk kan få ekstra opbevaringsplads, og så du ikke risikerer at skulle gå ned på eller fravælge vigtigt udstyr. Du kan blandt andet finde en passende tagboks til bilen på denne hjemmeside.

Opnå en sikker kajakrute – bogstaveligt talt

Så fik vi det grundlæggende udstyr på plads. Så langt, så godt. Men derudover er det også afgørende, at du får erhvervet dig det rette udstyr, der kan garantere dig en sikker kajakrute. Og her taler vi om ”sikker” i ordets dobbelttydige forstand.

For det første kan det anbefales at investere i et kompas eller en GPS, der kan give dig en sikker og målrettet rute på vandet, så du aldrig farer vild. For det andet bør du altid købe det rette sikkerhedsudstyr, der kan give dig de optimale betingelser for en tryg og sikker kajaksejlads. Dette indebærer blandt andet hjelm, redningsvest, paddlefloats og meget andet.

Ønsker du yderligere information, kan du her læse mere om de sikkerhedsmæssige forbehold, du bør gøre dig i din kajak.

Skal din bil bruge reservedele inden du skal afsted, kan du se lidt muligheder ovenfor.

Rigtig god sejltur!