Travia.dk – Find billige flybilletter i Danmark

Læs hvordan du finder billige billetter til din næste rejse

Blog

Sådan er du aktiv på ferien

Skal du snart på ferie? Det er altid lækkert at komme lidt væk hjemmefra, hvor du rigtig kan få genopladet batterierne. En ferie er dog ikke ensbetydende med inaktiviteten nede ved poolen. Du kan sagtens få lidt aktivitet ind i ferien. Det kan være med til at give dig mere energi til resten af din ferie, hvis du gerne vil ud at opleve noget. I dette indlæg giver vi dig idéer til, hvordan du kan være aktiv på ferien, uden det nødvendigvis behøver at være en tur til Club La Santa.

Få en god start på dagen

Når du er på ferie, kan det være en god idé at få en god start på dagen. Starter du dagen med motion af en eller anden art, kommer du godt fra start og får mere energi til resten af dagen. Det behøver ikke at være en løbetur på 10 km i en ukendt by, men er det noget, der tiltaler dig, kan det også sagtens være det. Du kan dog også gøre det mere enkelt.

Du kan starte dagen ud med nogle træningsøvelser på gulvet på hotelværelset. Der findes en masse træningsøvelser, hvor du ikke skal bruge træningsudstyr. Du skal egentlig bare bruge din egen kropsvægt. Der findes alverdens former for inspiration til motion og træningsøvelser online. Du finder blandt andet inspiration her.

Vælg udflugter med aktiviteter

Når du skal på ferie, er der mange, der gerne vil ud at opleve noget. Der kan være mange spændende kulturelle ting at opleve i et nyt land eller en ny by. Det er derfor oplagt at kombinere udflugter med aktiviteter.

Der findes mange forskellige udflugter, hvor man fx skal gå meget rundt. Nogle udflugter kan også være med cykeltransport. Det kan også være, at I vælger at begive jer ud på eventyr alene. Når I tager på eventyr, kan I hurtigt få mange kilometer i benene. Det kan derfor sagtens lade sig gøre at kombinere motionen med andre ting.

Selv de små ting tæller

Når du er på ferie, vil du sikkert også have tid til afslapning. Det skal der også være plads til. Det handler dog om at finde en balance, hvor der både er afslapning og lidt aktivitet på din ferie. Det kan dog være en god idé at huske på, at selv de små ting tæller med. Det behøver derfor ikke nødvendigvis være et decideret træningsprogram, du skal have gennemført, når du kommer hjem.

Er det en badeferie, du skal på, kan du svømme et par baner i poolen hver dag. Det kan være det, der gør, at du ikke føler dig helt dvask, når du kommer hjem og skal til at i gang med hverdagen igen. En anden måde at være lidt aktiv på kan være ved at gå lidt ekstra for at finde restauranter i byen. Det kan jo være, at I finder et lækkert lille sted. Samtidig får I gået lidt ekstra. Det behøver derfor ikke være særlig svært at få sneget lidt aktivitet ind i ferien.