Gode råd til skiferien

Trænger du også til at komme væk fra hverdagen og mærke vinden i håret og sneen der knitrer under dine skistøvler? Sidder du og overvejer skiferie netop nu, så kommer der her en række råd til, hvilke overvejelser, der er gode at gøre sig inden man booker.

 

Hvor skal vi tage hen?

Mulighederne er mange, når destinationen skal vælges forud for årets skiferie. Når I skal vælge, hvilken destination, der passer bedst til jer og jeres behov, kan det være en god idé at overveje følgende:

  • Afstand til destinationen og transportform:
    Overvej hvordan I foretrækker at rejse og hvor langt væk hjemmefra I gerne vil. Hvis I ikke vil alt for langt væk hjemmefra og gerne vil rejse på en behagelig måde, så bør I overveje at afholde jeres kommende skiferie i Sverige, hvor I kan sejle med DFDS til Oslo, som kun er få timers kørsel fra nogle af Sveriges mest populære skisportssteder.
  • Er skisportsstedet begyndervenligt?
    Typisk har de fleste destinationer begynderbakker, men ikke desto mindre er der alligevel forskel på, om de forskellige skisportssteder prioriterer begyndere eller øvede skiløbere. Hvis du og vennerne for eksempel er nybegyndere, så skal I fokusere på, om der er mange grønne og blå pister. I får en langt bedre skiferie, hvis I har lavet jeres hjemmearbejde og fundet en destination, som passer præcist til jeres behov og skierfaring.

 

Skiskole og forberedelse hjemmefra

På langt de fleste destinationer findes der skiskoler, men hvis der er børn med, er det naturligvis en fordel, hvis der er danske skilærere. I Sverige og Norge er sproget typisk ikke nogen barriere, men hvis I søger mod Alperne, så kan det være en rigtig god idé at overveje hjemmefra, om skisportsstedet har danske skilærere, så du ikke ender som tolk for ungerne på hele turen.

 

Alternativer til skiløb

Hvis der i familien er forskellige holdninger til, hvor mange timer I skal bruge på ski, så undersøg, om der er nogle alternative aktiviteter på destinationen. Det varierer meget fra destinationen til destination, om der blot er fokus på ski eller om der også er andre muligheder. Uanset hvor meget man ønsker at stå på ski, kan det være rart med lidt variation på ferien, hvorfor dette kan være en god idé at undersøge forinden.

 

Overnatningsformer

Inden I booker jeres kommende skiferie, bør I også overveje, hvordan I gerne vil overnatte. Foretrækker I en hytte, hotel, lejlighed eller noget helt fjerde? Lejligheder og hytter er oplagte til selv til at medbringe og lave mad, hvorimod hotellet er et oplagt valg, hvis man ikke mener, at ferien skal tilbringes i et køkken. Lige meget om du er til luksusskiferie eller hygge og charme, så har langt de fleste destinationer begge muligheder i deres sortiment.

 

Pakkerejse eller book selv?

Hvis du endnu har din første skirejse til gode, kan det være en fordel at vælge en pakkerejse, da du herigennem er sikret, at den vare, som du køber, er i orden. Lige meget om du foretrækker pakkerejser eller ønsker at booke din ferie selv, så kan Travia hjælpe dig med begge dele.