Tjekliste: Hav styr på dette inden afrejse

Skal du snart ud på din næste rejse? Der er meget at have styr på i forbindelse med en rejse, for at du får den bedst mulige rejse. Men hvad er det vigtigste at have styr på inde du sætter dig ind i flyveren og rejser af sted? Det har vi samlet vores bud på her.

 

Økonomien

Økonomi er uden tvivl noget af det vigtigste at have styr på i forbindelse med din rejse. Vi kan ikke løbe fra, at det koster lidt penge at rejse, og for at du får en god rejse, er det en fordel at have et lille budget over alle udgifterne.

Der er selvfølgelig udgifter, som du sikkert allerede har styr på som fx flybilletter og hotelophold. De udgifter, som du skal tænke over op til afrejse er i forbindelse med mad, indkøb, billetter til diverse attraktioner og hvad der ellers kommer af udgifter undervejs.

Hvis du ikke har et budget for hvor meget du kan bruge på de forskellige poster, risikerer du, at du kommer til at bruge for mange penge undervejs. Og det er ærgerligt at komme hjem og finde ud af at du havde brugt for mange penge, og derfor er det vigtigt at have styr på.

 

Det praktiske omkring rejsen

Når du skal ud og rejse, er der en masse praktiske ting, som der skal være styr på. Det er fx vigtigt at du har styr på flybilletter, pakkeliste, forsikring, visum hvis det er nødvendigt samt evt. vaccine i forbindelse med din rejse. Hvis du skal have vaccinationer eller skal søge visum inden afrejse, er begge dele vigtigt at gøre i god tid, så du er sikker på at der er styr på det hele inden du skal af sted.

Hvis du skal ud og rejse i længere tid er det samtidig vigtigt at tjekke, om du har en rejseforsikring, der dækker længere rejser.

 

Hængepartierne hjemmefra

De fleste af os kender til det at have hængepartier. Hængepartier er ofte små ting, som egentlig bare skal ordnes, men hvor tiden måske ikke har været der til det. Det er helt normalt at have hængepartier, men det er en klar fordel, hvis du sørger for at få styr på hængepartierne, inden du tager ud at rejse.

Hvis du har en masse hængepartier derhjemme, imens du er ude at rejse, kan det godt blive svært at få slappet ordentlig af på rejsen, da tankerne hurtigt kan komme hen på hængepartierne.

Du kan have mange forskellige hængepartier. Det kan fx være lægebesøget, der er blevet udskudt, boligpapirer der skal ordnes samt meget andet.

Det kan også være du mangler at tage beslutninger om forskellige ting. Det kan fx være du overvejer at få lavet en hår transplantation at starte nyt job eller andre vigtigt beslutninger.

Hvis du mangler at få taget en beslutning om noget, behøver du ikke nødvendigvis at have gjort det inden rejsen, da rejsen kan være et godt tidspunkt til at tænke over de svære beslutninger.

 

Glæd dig og nyd det!

Vore sidste råd til rejsen er at du skal glæde dig og nyde rejsen! En rejse skal bestemt ikke drukne væk i forberedelser og praktiske ting. Når du har styr på de praktiske ting, handler det kun om at slappe af og suge til dig af nye oplevelser.

Og så gælder også om at tage en masse billeder, så du kan huske din rejse og mindes de oplevelserne igen og igen. Hvis du har en smartphone, kan du bruge dent til at tage billeder, da mange smartphones i dag tager gode billeder. Så skal din mobil bare være i tip top stand. Du kan evt. overveje at gøre brug af reparation af iPhone inden afrejse, hvis din mobil ikke er i god stand lige nu, så din mobil bliver helt klar til at tage fantastiske billeder.