Sådan gør du flyveturen så behagelig som muligt

At rejse er at leve, skrev eventyrforfatteren H.C. Andersen i ”Mit Livs Eventyr” fra 1855.

Eftersom verden er blevet mere og mere globaliseret, er det naturligvis også blevet mere og mere almindeligt, at tage en rejse til udlandet. Flyveturen er den nemmeste og hurtigste måde at komme ud og se verden. Alligevel er der mange, som ikke ser det mindste frem til turen. Nogle er ligefrem ubehageligt til mode ved tanken om at skulle med flyveren. Grundet det øgede krav om lave priser, er det ikke altid en særligt behagelig oplevelse af rejse med fly. Ofte er der nemlig skåret markant ned på servicen, benpladsen og serveringen ombord for at kunne opfylde det øgede krav om lavere priser på flyveture. Dette serviceniveau kan dog variere fra selskab til selskab, så det er godt at undersøge dette på forhånd, hvis det har en betydning for din oplevelse i fly.

Der er dog nogle ting, du kan gøre for at få en mere behagelig og mere hyggelig flyvetur.

 

Praktiske tips
Der er mange som under start og landing, nogle gange også under selve flyveturen, kan mærke propper og smerter i ørene. Det kan være rigtigt generende, hvis man har problemer med at udligne trykket.
Nogle virkningsfulde råd til at udligne dette tryk er fx at tygge tyggegummi, gabe, synke, drikke eller sutte på et bolsje.

Luften om bord kan af og til være meget tør, selv på de korte ture. Derfor er det ofte en god ide at købe en flaske vand i lufthavnen, så du ikke føler dig dehydreret.

 

Underholdning
Under en flyvetur er man fastspændt til et sæde, og det er begrænset, hvad der er at lave. Det er derfor en god ide, at man tænker over nogle ting, man kan lave i flyet, ellers bliver det hurtigt en meget kedsommelig tur.
En klassiker er, at du medbringer en god bog, eller et af dine yndlings blade. Hvis du har en interesse, så kan du også fordybe dig lidt i den. Er du eksempelvis virkelig interesseret i poker, så kan du læse om pokerens historie. Du kan eksempelvis læse mere om pokerens historie på vindipoker.dk. Du kunne også sætte dig godt ind i rejsedestinationens historie, hvis du ikke har gjort det på forhånd. Hvis du har brug for at udfordre din hjerne lidt, så løs eventuelt en kryds og tværs eller lav en sudoku. Man kan også altid lytte til noget god musik. På den måde føler du dig underholdet, og musikken kan måske aflede tankerne fra din flyskræk, hvis du har sådan én.